Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnsmäll för Ytterhogdal

Ytterhogdal åkte på en riktig stjärnsmäll i kvalet mot Friska Viljor.

Förlust med hela 2–6 och två man utvisade. Chansen till division 3-spel minskade därmed rejält.

Härjedalslaget hade förstås tänkt att följa upp 8–1 (!)-segern mot Björna i kvalstarten med att betvinga forna storlaget Friska Viljor på konstgräset på Skyttis.

Det roliga varade dock bara i 13 minuter. Sedan decimerades Ytterhogdal med en man sedan mittbacken Andrew Widdicombe blivit frlägesutvisad redan i 14:e minuten.

– En mycket tuff utvisning. Jag och en till var längre ned i banan än Andy. Inte ens Friska Viljors tränare tyckte att det var ett friläge i . Vi fick mycket emot oss i dag, säger Magnus Teodorsson.

Trots utvisningen kunde Ytterhogdal gå till halvtidsvila med 2–2, sedan Troy Pennycooke-Morgan kvitterat på straff i 41:a minuten.

Andra halvlek följde dock samma mönster som den första. Det dröjde bara en kort stund innan domaren Joakim Nilsson, Östersund, hittade en ny utvisning hos Ytterhogdal.

Denna gång var det Nicolai Tararov som fick rött kort direkt efter en frilägefällning. Den efterföljande straffen satte Albert Karggo i nät.

– Sedan orkade vi inte stå emot mer, säger Teodorsson, som fick se FV göra 4–2, 5–2 och 6–2.

Var Friska Viljor bättre än väntat?

– Nä, men de har en riktigt bra spelare på topp (Karggo) och en som styr på mitten. Annars tycker jag vi är två jämna lag.

Det innebär att Ytterhogdals chanser att nå division 3 ser mycket små ut. Friska Viljor har vunnit båda sina matcher och möter jumbon Björna i sista omgången.

Allt pekar därmed mot att Ytterhogdal tvingas till ytterligare en säsong i division 4.

Det måste kännas riktigt bedrövligt just nu?

–Ja, det är tungt. Det är bara att hoppas på ett mirakel i sista omgången. Vi ska i alla fall försöka avsluta med flaggan i topp (hemma mot Alnö)

matchfakta

Friska Viljor-Ytterhogdal 6–2 (2–2)

Mål FV: Albert Karggo 3 (en straff), Erik Olofsson, Mikael Sellin, Chan Daroline. Ytterhogdal: Nicolai Tararov, Troy Pennycooke-Morgan (straff).

Björna-Alnö 1–1

Tabell inför sista omgången

Friska Viljor22008–36

--------

Ytterhogdal210110–73

Alnö20112–31

Björna20112–91

Sista omgången: Ytterhogdal-Alnö, Friska Viljor-Björna.