Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Stjärnorna" utan storbråk

Mindre bråk och mer öppenhjärtiga berättelser.

Det är receptet i årets "Stjärnorna på slottet" med premiär på juldagen i SVT.

Annons

Ett slott. Lite champagne. Några portioner anklever. Samt Ulf Brunnberg, Dan Ekborg, Monica Dominique, Marie Göranzon och Niklas Strömstedt.

Årets "Stjärnorna på slottet" går mer i harmonins tecken än tidigare säsonger då framför allt Börje Ahlstedt och Jonas Gardell rörde om i slottssteksportionen.

Däremot kommer tittarna få ta del av helt nya sidor hos de fem deltagarna.

Bland annat berättar Niklas Strömstedt om sin tid som ung värsting med relegering från Adolf Fredriks musikskola, mellanöl, droger och mopedstölder.

- Jag bodde i Hagsätra som då var en tuff Stockholmsförort med mycket ungar. Jag var i tioårsåldern och kom in bland lite äldre ungdomar med grupptryck och sådant. Det kunde ha gått mycket värre än det gjorde, men vi flyttade därifrån när jag skulle börja sjuan. Jag har kompisar som det gick riktigt illa för, säger han när klipp från serien visats för pressen.

Ulf Brunnberg växte å sin sida upp i lyxkvarteren på Östermalm i Stockholm, men hans uppväxt präglades i stället av en auktoritär pappa som aldrig förlikades med sonens skådespelardrömmar.

- Jag tyckte att det var viktigt att berätta i programmet om den uppväxt och bakgrund som format mig som vuxen. Jag blev slagen med rotting när jag var tretton år och fick en hurring när jag hade gjort något fel. Jag uppmanar inte till aga, men jag är faktiskt tacksam för det i dag, säger Brunnberg.

Brunnberg säger att han blev skådespelare mycket för att bevisa för föräldrarna att han klarade av det.

- Det gjorde pappa spyfärdig. Han tyckte att det var fullständig misär. Jag skulle ju gå in i hans företag.