Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnorna stod över värmningen

När Tre Kronor hade den tidiga matchvärmningen valde Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson, Niklas Kronwall och Erik Karlsson att stå över ispasset.

– Inget märkligt, huvudsaken de är med på matchgenomgången efter ispasset, säger assisterande förbundskaptenen Peter Popovic.

18 utespelare och tre målvakter fanns på is när Tre Kronor genomförde en lättare värmning inför kvällens OS-premiär mot Tjeckien.

– Matchvärmningen är helt frivillig. Vissa väljer att vara på is, andra gör ett fyspass eller bara tar en promenad. Det är helt individuellt och jag gillar det upplägget, säger Popovic.

Tre Kronor ställer upp med det förväntade laget, vilket innebär att Jakob Silfverberg blir 13:e forward och Marcus Johansson får sitta på läktaren med avstängde Alexander Edler.

– Det är inte officiellt än vem som blir tredje målvakt, därför vill vi inte gå ut med det än.

Men enligt uppgifter så har ledningen valt Jhonas Enroth som back up till ettan Henrik Lundqvist, vilket innebär att Jonas Gustavsson inte får byta om.

– Vi dör inte vid en torsk och man kan vinna OS-guld trots tre förluster i gruppspelet, men vi vill få fart på grejorna direkt och därför är matchen mot Tjeckien viktig.

Har ni pratat om Tjeckien?

– Vi har haft fullt upp med att snacka om oss, men vi ska prata om tjeckerna inför matchen och då blir det det vanliga om deras styrspel, första pass och spelvändningar, säger Popovic.