Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan får inte komma tillbaka

Carelyn Cordero är den stora stjärnan i Ås pingislag.
Nu får hon inte spela.
– Det är mycket tråkigt att det blivit så här, säger Anna-Carin Larsson i Ås.

Annons

I december åkte Carelyn Cordero hem till Puerto Rico för att spela några turneringar samt ta det lugnt över högtiderna.

Sedan skulle hon komma tillbaka för att fortsätta skolgången i Köping och spela för Ås i elitserien.

Det var tanken. Nu stoppas stjärnan av visumproblem.

– I vanliga fall behöver hon inte visum för att komma tillbaka in i Sverige, men nu var det annorlunda. Hon kom hit tidigare än vanligt i höstas, och var här så länge att hon behöver visum för att komma tillbaka, säger Anna-Carin Larsson i Ås.

– Hennes landslagscoach i Puerto Rico har pratat med konsulatet om det här, men vi vet inte när hon kan få komma tillbaka, säger Anna-Carin Larsson.

Carelyn Cordero hade en bokad biljett tillbaka till Sverige i veckan, men saknade alltså visum.

Nu vet ingen när damlagets stjärna kan vara tillbaka. På lördag spelar Ås första matchen i Elitserien B hemma mot BooSpåret.

Samtidigt har klubbens division 1-lag matcher, vilket gör att Elin Ingvarsson inte kan ersätta som hon brukar kunna göra. Ås väljer då att plocka in veteranen Camilla Edfeldt.

– Det är förstås tufft för Camilla, men hon är en rutinerad spelare som kanske kan ställa till det, säger Anna-Carin Larsson.

Utöver Camilla spelar Michelle Quach och Emelie Fitzgerald som vanligt för Ås.

– På sätt och vis är det skönt att det bara är en match i helgen. Vi hade verkligen behövt Carelyn här, hon är ju lagets bästa spelare.

Förhoppningen är att Carelyn Cordero kan vara tillbaka nästa gång det är eliteriespel, 1 februari.

– Under nästa vecka måste vi få besked, så vi vet om vi ska försöka hitta en ersättare eller inte. I vilket fall kan vi nog inte hitta en lika bra spelare som Carelyn, säger Anna-Carin Larsson.