Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendier till Sofia och Susette

/
  • Sofia Nilsson och Susette Johansson har fått varsitt stipendium om 10 000 kronor.En gitarr skulle Susette kunna köpa, men det räcker inte riktigt till en flygel åt Sofia.”Jag kanske kan dela upp köpet och skaffa en oktav åt gången” skrattar hon.Foto: Henrik Flygare

Sofia Nilsson och Susette Johansson var glada pristagare när årets KF-stipendium och Carl och Ulla Eklunds stipendium delades ut igår.

Annons

Det är för nittonde året i rad som K-F Jehrlanders stipendium delas ut, för uppmuntran till fortsatta musikstudier. Samtidigt delades Carl och Ulla Eklunds stipendium ut och det var två glada Palmcrantzelever som fick ta emot stipendiesummorna på 10 000 kronor vardera.

Susette Johansson från Östersund, som spelar gitarr fick sitt stipendium med motiveringen ”För sin klangfulla ton, avancerade teknik och personliga uttryck” och

Sofia Nilsson, pianist från Östersund blev vald med motiveringen ”För väl utvecklad teknik och mogen tolkning som berör”.

– Det är jättehäftigt att bli uppmärksammad på det här sättet. Det känns definitivt ovant, säger Susette.

– Exakt! När man sysslar med klassisk musik, som vi gör, blir det ju inte på samma sätt som när man spelar i band. Man sitter ofta ensam hemma och övar och spelar inte särskilt ofta för folk, fortsätter Sofia.

– Nä, vi har ju inte massa fans som klänger på oss direkt, skrattar Susette.

Båda kommer att fortsätta sina musikstudier till hösten. Sofia börjar på Lunnevads folkhögskola i Linköping och Susette ska gå på Kävesta folkhögskola utanför Örebro.

– Vi trivs jättebra här hemma, men det ska bli roligt att åka någon annanstans och plugga och se någonting nytt, säger både Sofia och Susette.

Mer läsning

Annons