Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Edström

Vår mamma, Stina Edström, Pålgård, har gått ifrån oss i en ålder av 88 år.

Hon var född i Kullsta, Hammarstrand, där hennes föräldrar, Hulda och Wilhelm Sahlin, hade ett litet jordbruk. Mamma var nummer två i en syskonskara på fem barn. Tidigt fick hon ge sig ut i arbetslivet eftersom familjen förlorade sin make och pappa i en tragisk drunkningsolycka. Då var mamma bara 10 år.

Hon började med att baka tunnbröd på ett bageri i Kånkback. Därefter arbetade hon i många år på gamla ”Hemmet” i Hammarstrand, där det fanns både människor och ett jordbruk att ta hand om.

Sedan gick färden till Östersund och restaurang Hov där jobbet bestod av matlagning och städning. Hon var också luftbevakningslotta i Midskog och Krångede under andra världskriget.

Mamma träffade sedan Thore Edström från Pålgård och blev bondhustru. Tillsammans fick de fyra barn, dock avled den första sonen endast några timmar gammal.

Vår pappa gick bort 1998. Trots stort ansvar och tung saknad bodde mamma kvar på gården tills för sju år sedan då krafterna tröt och hon flyttade till Strandliden i Hammarstrand. Där fick hon den bästa vård man kan få.

Mamma sörjs av oss barn, barnbarn, barnbarnsbarn, systrar, svägerska samt övrig släkt och vänner.

Barnen