Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stillsam Björnfest i Sveg

Björnfesten är över för den här gången. Arrangörerna är nöjda, men framför allt är de glada att stämningen varit på topp utan fylla och bråk.

Annons

– Det är inga som ligger på och stökar. Det märks inte att det pågår en fest över huvud taget.

Det sade Torgny Svensson på polisen i Sveg under fredagen. Bård Andersson, som äger bakgården där festivalområdet är beläget, håller med om att Björnfesten brukar vara stillsam och att folk brukar sköta sig.

– Det har aldrig varit någon misshandel eller våldtäkt under alla år som vi haft festen. Aldrig några problem med någonting egentligen, säger han.

Under lördagen var det blandade aktiviteter. Cruisingen drog mellan 110 och 120 bilar till Svegs gator, vandringspriset i fisketävlingen vann Andreas Helsing från Bollnäs och det var trångt på Pizzeria Knuten när Willie Lees spelade.

– Vi är jättenöjda, alla var glada och det var trevlig stämning här fram till två på natten, säger Hasan Tömek på Knuten.

På festivalområdet är de också belåtna. Lagom till Magnus Carlsson började spela blev det drag framför scenen och även danstältet uppskattades enligt arrangörerna.

– Folk går ut så sent här i Sveg, men framåt natten blev det väldigt bra, säger Kent Olofsson från Svegs alpina.