Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Johansson

/

Vår pappa, Stig Johansson, avled stilla den 10 januari 2009 i sitt hem, omgiven av sina närmaste.

Annons

Pappa föddes 1925 i Nyhem. Farfar var banvakt och farmor skötte hemmet och familjen, som förutom pappa bestod av vår faster Elvy.

Pappa och hans syster flyttade ett flertal gånger tillsammans med sina föräldrar till olika platser där farfar hade sin tjänst. Som exempel kan nämnas Idsjön, Dysjön och Torvalla.

Torvalla var också den by där pappa träffade mamma 1951 och tycke uppstod. Det blev också en kärlek som kom att hålla livet ut.

Nyhem var dock den plats dit pappa alltid återvände till både fysiskt och i tankarna, eftersom det var där han hade sina rötter. Länge kommer vi barn att minnas den byn, Ulvsjöbacken, vilken far påstod var den bästa kälkbacken i Jämtland, och tant Irma som stod vår familj så nära.

1978 köpte våra föräldrar villan i Odensala, som kom att bli en central punkt för familjen, vilken senare kom att utökas med både svärdöttrar och barnbarn.

Efter värnplikten 1945 på I 5, kom pappa att ha sitt yrkesverksamma liv inom SJ, under mer än 40 år. Där hade han också många av sina vänner, som vi vet betydde mycket för honom. Ett gott gäng som höll kontakten efter det att alla pensionerats.

Det är med värme och kärlek vi minns vår pappa och farfar.

Mer läsning

Annons