Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Högberg

/

Musikanten Stig är borta från estraderna. Han var vår förenings ordförande under åren 1997-2002.

Annons

Stig har ägnat över ett halvt sekel åt musiken. Mest känd är han för tiden i Sigge Gregorssons orkester där han började spela trummor år 1962. Musicerandet övergick från hobby till heltidsarbete några år fram till 1976. Han var också en tid medlem i kultisgänget Nils-Emils som upplöstes år 1982. Men redan under 50-talet spelade han med i både Rubert Wiggs och Erik Wiedestams kvartett och septett ofta på legendariska Runeborg på Frösön.

Den första spelningen skedde dock hemma i Ådalen, i Lugnvik där han föddes. Första trumsetet köptes vid 17 år fyllda och han började spela i Sten Landers orkester.

När Stig kom till Östersund i början av 50-talet fick han sitt första jobb på Nordmaskin, Frösön och senare arbete vid Rahms på Storgatan. Fram till sin pensionering hade han en längre tid ett teknikerjobb vid strumpfabriken Vinetta.

Musikintresset släppte han aldrig. Efter pensioneringen bedrev han underhållning för en mogen publik, ofta på PRO-träffar och vid födelsedagsfester. ”Örongodis” var benämningen då han också ensam levererade sång- och musiktonen på sjuk- och daghemmen i länet.

Han var under en tid sångledare i PRO Oden. Föreningen Glámusikalliansens aktive ordförande, klubbmästare i Odd Fellow seniorer samt naturligt nog medlem i Ångermanlands gille.

”Glamusikant” kan man med fog sätta som titel på Stig. Han var dessutom en duktig organisatör och tog ansvar för genomförandet av ett flertal spelmansstämmor och musikfestivaler under tiden som ordförande i föreningen. Han var också ledamot i framlidne musikkollegan Jörgen Perssons minnesfond och fanns med på scenen då det årliga stipendiet delades ut.

”Ja, musiken har gått som en röd ulltråd genom livet för mig” brukade han skojfriskt uttala sig.

Onekligen har en taktfast musikprofil nu lämnat jordelivet. Fina minnen bevarar vi i våra sinnen av den alltid så glade och positive kamrat han var.

Vi i föreningen

Glámusikalliansen genom Åke Bengtzon, ordförande

Mer läsning

Annons