Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Geron Edin

/

Stig Geron Edin, Ösve, Hunge, har avlidit i en ålder av 82 år.

Annons

Han var född och uppväxt i Bodsjöbyn, som en av två söner till Selma och Otto Edin.

Han fick tidigt börja arbeta i skogen och jobbade även som bagare. Under en tid drev han eget bageri på Frösön.

I slutet av 40-talet gifte han sig med Nanny Mattsson från Ocksjön och de fick dottern Vanja tillsammans. Så småningom gick de skilda vägar och Geron arbetade därefter i Stockholm tillsammans med sin bror. Han var också på sjön i många år, bland annat som kock.

År 1960 gifte han sig med Märta, född Lind. Geron fick två bonusbarn och makarna fick dottern Jeanette tillsammans. De var bosatta i Göteborg och Märta gick bort redan 1970.

Geron arbetade på Volvo. Han var också fackligt aktiv i verkstadsklubben i många år. Så småningom sökte han en tjänst som yrkesinspektör i Göteborg med omnejd och var verksam med detta fram till pensioneringen.

År 1988 köpte Geron gården i Hunge efter sin mamma och bosatte sig där och 2005 flyttade dottern Jeanette dit med sin familj. Geron var en lättsam och generös person som gärna delade med sig av sin kunskap och han var glad över att kunna hjälpa den unga familjen med deras nybygge. Han hade också en kär vän och ögonsten, katten Nisse.

Han var engagerad i bygdens fortlevnad och även aktiv i PRO. Han älskade sång och musik och den sång som låg hans hjärta allra närmast var ”Bodsjövisan”.

Geron lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs närmat av dottern Vanja med familj, dottern Jeanette med familj, barnbarn, barnbarnsbarn, Ann-Beth med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons