Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stiftet vill avslå SD-motion

Stiftstyrelsen i Härnösands stift föreslår att stiftsfullmäktige avslår en motion som föreslår att stiftet inte ska uppmuntra till att gömma illegala immigranter.

Martin Klausen (SD) skrev i våras en motion till stiftsfullmäktige där han föreslog att Härnösands stift inte ska uppmuntra till att gömma immigranter som uppehåller sig illigalt i landet och att kyrkan inte ska bidra ekonomiskt till sådan verksamhet.

Nu har motionen varit uppe i stiftsstyrelsen som yrkar på avslag.

– Jag är mycket glad och nöjd att stiftstyrelsen enhälligt ställt sig bakom avslaget, säger Tuulikki Koivunen Bylund, ordförande i stiftsstyrelsen och biskop.

I förslaget till svar på motionen betonas kyrkans kallelse att hjälpa och stödja människor som har det svårt. "Stiftsstyrelsen menar att församlingarnas arbete bland flyktingar och andra utsatta grupper bör utövas på ett sätt som ytterst har sin grund i bibeln budskap", skriver Härnösands stift i ett pressmeddelande.

– Jag kan på ett sätt tycka att det är bra att den här motionen lämnades in. I våra beslutande organ diskuterar vi allt för ofta organisation, men det här vidrör den kristna trons innersta kärna och det är bra att få upp detta på bordet. Kyrkan ska inte vara någon stöttepelare för nationalism utan vi ska vara gränsöverskridande, säger Tuulikki Koivunen Bylund.