Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stentuff bowlingallsvenska väntar

Östersunds BK fick en gratisplats till Nordallsvenskan. Några fler gratisbiljetter lär inte ges.

– Vi och Domsjö är nog rankade sist, säger Conny Halvarsson inför helgens premiär.

Länets enda seriespelande bowlinglag misslyckades i det allsvenska kvalet i våras, men fick senare i maj ändå ett erbjudande om spel.

Svenska Bowlingförbundet erbjöd ÖBK den lediga plats som uppstod när Bodens A- och B-lag plötsligt hamnade i samma serie – vilket reglerna inte tillåter.

Då hade dessförinnan Ripan tackat nej till platsen. Det gjorde inte ÖBK.

Östersundslaget vill under inga omständigheter hamna lägre än allsvenskan. Den serien passar ÖBK perfekt just nu, speciellt med tanke på att farmarlaget spelar i division 1.

Den sex lag stora Nordallsvenskan är dock stentuff med flera lag som är kapabla att kunna kvala till elitserien.

– Det är en väldigt tuff serie med främst fyra lag som krigar om en elitserieplats. Enjoy (Sundsvall), Flash (Härnösand), Umeå och Thoréngruppen är alla mycket bra. Två av lagen har elitserierutin, menar Conny Halvarsson.

• Finns det något som talar för att ni kan ta en av de tre kvalplatserna till Elitserien?

– Då krävs det framförallt att vi vinner hemmamatcherna och överraskar på bortaplan. Vi måste prestera något alldeles extra. Jag skulle tro att vi och Domsjö är rankade sist i serien.

• Vad är det som skiljer er från de bästa lagen?

– De tränar mer än oss, men har också en högre grundnivå. De har ett jämnare material.

ÖBK skulle behöva flera spelare av Jörgen von Essens nivå. En spelare som då och då kan klämma i med serier på över 900 poäng.

– Vi har några killar som håller en jämn och hög klass. Mats Ahlmark, Andreas Godén, Petter Engström, Göran Grape, Patrik Skoglund och Sören Rådsäter, menar Conny, som tyvärr tvingas undvara nämnde von Essen i år.

ÖBK:s vänsterhänte kägelprofil tar time out, åtminstone fram till jul. Han ersätts av Andreas Godén, som återkommer efter några år i Norge.

– Andreas är också vänsterhänt och det påstås att det är en fördel i bowling. Ofta är det mer olja kvar på vänstersidan av banan och det ska i så fall gynna vänsterspelare, berättar Conny.

ÖBK inleder Nordallsvenskan med två lördagsmatcher på hemmaplan. Mot Team Thorén på lördag och mot Domsjö följande lördag.

Premiärmatchen mot Team Thorén kan bli riktigt marig. Halvarsson saknar fyra viktiga kuggar. Göran Grape är ryggskadad (behöver eventuellt operation), Mats Ahlmark är bortrest, Jonas Skoglund är på älgjakt medan Petter Engström jobbar.

– Det ger oss verkligen andra förutsättningar. Nu gäller det att de andra killarna kliver in och spelar extra bra, menar Conny Halvarsson.