Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenmark vann "Let's dance"

Publikfavoriten Ingemar Stenmark vann den tionde säsongen av "Let's dance". Skidlegendarens spexiga James Bond-show gick hem i stugorna, och nu får OS- och VM-gulden sällskap av en gnistrande röd glassko.

Annons

Agent Stenmark – med rätt att dansa. Ingemar Stenmark charmade tv-tittarna när han i "Let's dance"-finalen iklädde sig rollen som en dansant James Bond med siktet fast inställt på seger. Den älskade spionen mötte tufft motstånd i form av Marie Serneholt som under hela säsongen hyllats för sin danstalang, men när rösterna var räknade var det "Stenis" som korades till segrare.

– Det känns helt fantastiskt. Det här trodde jag aldrig, säger en omtumlad Ingemar Stenmark till TT direkt efter sändningen.

Med sig hem får han pokalen: en röd sko i glas. En studioman skyndar sig att ta den tunga statyetten ur vinnarens händer så att den inte ska glida ur hans grepp medan han tar emot blommor och kramar.

– Den här kommer att hamna på något fint ställe. Inte i några kartonger som skidpriserna, säger Stenmark innan han släpper ifrån sig den.

Vad har "Let's dance" betytt för dig?

– Det har betytt jättemycket. Att våga lära mig dansa, våga gå ut på ett dansgolv... Och att få lära känna Cissi, hon har lärt mig så mycket.

Finalkvällen blev en spännande historia, där Marie Serneholt belönades med högsta möjliga poäng från juryn och Stenmark hela tiden låg snäppet efter. Men de tre jurymedlemmarna överöste honom med lovord.

– Du slappnade av så mycket och du såg så fantastiskt glad ut. Du är så otroligt musikalisk när du dansar, berömde Ann Wilson efter Ingemar Stenmarks och danspartnern Cecilia Ehrlings quickstep, parets andra dans för kvällen.

Och om de röstande tv-tittarna inte hade bestämt sig än då så lär de ha varit helt klara efter det avslutande shownumret. Skidlegendaren överraskade med att bjuda på en oväntat spexig sida av sig själv när han agerade hemlig agent, rullade runt på golvet och siktade på kameran med sin låtsaspistol.

– Du visade sidor av dig själv i kväll som jag tror att inte ens du visste att du hade, sade juryns Dermot Clemenger efteråt.

Sju poäng skilde de två finalisterna åt när juryn hade sagt sitt, men med tv-tittarnas hjälp kan Stenmark alltså lägga ännu ett förstapris till sin redan långa lista av tävlingssegrar.

Det här blev dessutom den fjärde "Let's dance"-segern för proffsdansaren Cecilia Ehring, som tidigare stått överst på prispallen tillsammans med Martin Lidberg (2007), Mattias Andréasson (2010) och Markoolio (2013).