Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten Nilsson

/

Sten Nilsson, Tandsbyn, har den 28 januari stilla insomnat i sitt hem i början av sitt 83:e levnadsår. Hans närmaste är hustrun Inga-Greta samt barnen Karin, Erik och Kamilla med familjer.

Annons

Sten var sin hemby trogen. Som medlem i byns bygdegårds- och idrottsförening tog han aktiv del i byns utveckling och var som socialdemokratisk politiker även engagerad på kommunal nivå.

50-talet var byns mest dynamiska period, industrierna utvecklades och Sten började sin yrkesbana på Bröderna Erikssons mekaniska, som bland annat tillverkade utomhusmotorer, ett företag som sedan införlivades i Husqvarna Tandsbyverken, där Sten blev inköpsansvarig.

Jobben fanns i Tandsbyn, ungdomar flyttade hit och idrottsverksamheten tog fart. Det anlades fotbollsplan och hoppbacken byggdes. Sten utvecklades som backhoppare och tog ett distriktsmästerskap i grenen. Han deltog också som spelare i fotbollslaget och i alla idrottssammanhang tävlades det under namnet Tandsbyns idrottsklubb, TIK.

Med sitt lugna, eftertänksamma och lyssnande sätt blev Sten en samtalspartner som ingav förtroende, en röst har tystnat.

Mer läsning

Annons