Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stel show med pampigt ljud

/

Mew

Badhusparken

(fredag)

Annons

Danska popparna Mew spelar bra musik. Mycket bra musik, i mitt tycke. Studioinspelningarna kan ibland bli lite långtråkiga, men på Badhusparkens scen så träffar det pampiga ljudet och den gälla sången precis rätt. Tyvärr är Jonas Bjerre och hans kollegor på scen stela som tennsoldater. Det är tråkigt att musiken är så mycket bättre live, men showen är så tråkig att se på att konserten gör sig bäst bakom buskarna, vid sjökanten.
Det känns inte som att indiegruppen från Hellerup har slagit igenom i Sverige riktigt, trots att de har spelat ihop sedan 1995. Publiken längst fram är engagerade som sig bör, men det blir snabbt glest några meter bakom. Folkskaran som kommit för att titta är droppformad, med udden upp mot staden. På scenens högra sida är det istället helt tomt. Det känns som att östersundarna inte har planerat att se Mew, men fängslas av den storslagna poppen. Tyvärr gör inte danskarna något anspråk till att vilja behålla publiken hos dem.
Mew har en gigantisk filmduk bakom sig, där häftiga, stundtals smått pyskotiska filmklipp rullar. Detta räddar kanske bandets en-vanlig-dag-på-jobbetattityd i scenspråket. De inbitna fansen verkar dock nöjda, och fick höra de låtar de kom för. Jag som oinvigd är inte nöjd, vill man trollbinda jämtlänningar på vår egen festival får man bjuda till lite mer.

Mer läsning

Annons