Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Lövgren flyttar hem

Annons


En av Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna lägger av till sommaren – och flyttar hem. 37-årige Stefan Lövgren blir ansvarig för ett nytt handbollsgymnasium.

-Det är en perfekt tidpunkt att lägga av, säger Lövgren.

Efter en lång karriär med massor av titlar – ett VM-guld, fyra EM-guld, en Champions league-titel, fem tyska ligaguld och därtill två OS- och VM-silver – väljer Stefan Lövgren att sluta som spelare. Tidningen Bohusläningen skriver att Lövgren efter den här säsongen lämnar sin tyska klubb Kiel, efter elva år i klubben, och blir lärare på ett nytt handbollsgymnasium i Uddevalla.

Något som Lövgren bekräftar för TT.

-Det är en väldigt spännande chans som jag fått. Och en perfekt tidpunkt, då jag trots allt inte blir yngre och barnen är på väg att skolas in, säger han.

Den chans han talar om är att bli ansvarig för ett nystartat handbollsgymnasium i Uddevalla.

-Det finns flera liknande gymnasier i Sverige, bland annat ett i Jönköping där Johan Pettersson (också före detta landslagsman) är ledare. Det är genom honom som den här kontakten knutits, berättar Lövgren.

Men att ta plats i något svenskt klubblag är det inte tal om.

-Det lockar inte, då kunde jag lika gärna spela ett år till i Tyskland. Nej, jag ser fram emot att inte behöva spela eller träna varje dag och att kunna vara hemma på helgerna.

Mer läsning

Annons