Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steens sköna OS-besked

Andra matchen efter hjärnskakningen.

Då slog Alexander Steen, 29, till med två assist i 4-1-segern mot Detroit och lämnade sköna besked inför OS.

– I dag kändes det lite bättre, säger han.

Det är uppsluppen stämning i St Louis Blues omklädningsrum.

Segermaskinen hackade till mot Anaheim (2-3) och Los Angeles (1-4), men efter framträdandet i Joe Louis Arena i Detroit är tåget uppe på banan igen.

– Det var bra. Det behövdes. Sista matcherna mot Anaheim och Los Angeles så kom vi ifrån vårt spel med riktiga kämpainsatser. Det var skönt att vi kom tillbaka med en seger, säger Alexander Steen.

Det var en annan svensk som inledde målskyttet.

Förre Timråtalangen Magnus Pääjärvi tryckte in 0-1 11.33 in i den första perioden och han bjöd på ett ordentligt målfirande.

– Jag är alltid lika glad efter mål. Det är alltid lika kul att göra mål, säger han.

Målet var Pääjärvis fjärde för säsongen.

– Vår femma funkade bra. Fjärdefemman också, sedan har vi vår förstafemma som alltid är bra med Steen (Alexander), Oshie (T.J) och Backes (David). Det var en bra match för oss, säger han.

Efter att Detroits Gustav Nyquist kunde kvittera efter Henrik Zetterbergs passning var det ändå St Louis match.

Alexander Steen satte först upp Barret Jackman, sedan Kevin Shattenkirk.

– Vi spelar riktigt bra. Vi spelar stabilt och vår forcheck var riktigt bra i dag. De hade lite yngre lineup än vanligt och saknar några nyckelspelare, säger Pääjärvi.

Segern innebar att Magnus Pääjärvi, med tre säsonger i Timrå innan han lämnade för Edmonton, och Alexander Steen, som spenderar somrarna i Sundsvall, tog hem matchen mot Njurundasonen Henrik Zetterberg i Detroit.

Steen gjorde sin andra match efter hjärnskakningen.

– Det kändes bättre än sist. Det kändes hyfsat. Det kändes som en hyfsat match. Allt från tajming till … Jag tror bara hur man kommer in i matchen, det är svårt att förklara. Det finns några snäpp till.

Vilka kvitton har du fått inför OS?
– Det är långt dit. Jag har spelat två matcher. Den första var så där, i dag kändes det lite bättre.