Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC direktsänds i SVT

STCC har slutit ett avtal med Sveriges television, som de kommande två åren kommer att direktsända tävlingarna, både genom webb och i huvudkanalerna.

SVT gör en utökad satsning på STCC. Från att ha visat eftersändningar och sammandrag kommer man nu att fokusera på direktsändning av STCC.

– Vi har haft ett samarbete med STCC under de senaste åren där vi med goda tittarsiffror visat eftersändningar från tävlingarna. Nu kommer vi att fortsätta utveckla sändningarna och fördjupa innehållet i och med att vi direktsänder från de flesta tävlingarna, säger Johan Ejeborg, projektledare för SVT:s motorsportsatsning, i ett pressmeddelande.

VD:n för STCC, Bob Huzell säger så här i samma pressmeddelande:

– Vi är glada över att SVT ser STCC som en viktig sport att visa för sina tittare.

– SVT ger oss en räckvidd med våra direktsändningar som vi aldrig har haft en motsvarighet till tidigare. De ligger långt framme i sin utveckling av tjänster på nätet och med SVT Play blir vi en del av det.

De första direktsändningarna av STCC i SVT kommer att ske 4 maj, i och med tävlingarna i Knutstorp. Sammanlagt under säsongen kommer 8 tävlingar att sändas.