Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC direktsänds i SVT

STCC har slutit ett avtal med Sveriges television, som de kommande två åren kommer att direktsända tävlingarna, både genom webb och i huvudkanalerna.

Annons

SVT gör en utökad satsning på STCC. Från att ha visat eftersändningar och sammandrag kommer man nu att fokusera på direktsändning av STCC.

– Vi har haft ett samarbete med STCC under de senaste åren där vi med goda tittarsiffror visat eftersändningar från tävlingarna. Nu kommer vi att fortsätta utveckla sändningarna och fördjupa innehållet i och med att vi direktsänder från de flesta tävlingarna, säger Johan Ejeborg, projektledare för SVT:s motorsportsatsning, i ett pressmeddelande.

VD:n för STCC, Bob Huzell säger så här i samma pressmeddelande:

– Vi är glada över att SVT ser STCC som en viktig sport att visa för sina tittare.

– SVT ger oss en räckvidd med våra direktsändningar som vi aldrig har haft en motsvarighet till tidigare. De ligger långt framme i sin utveckling av tjänster på nätet och med SVT Play blir vi en del av det.

De första direktsändningarna av STCC i SVT kommer att ske 4 maj, i och med tävlingarna i Knutstorp. Sammanlagt under säsongen kommer 8 tävlingar att sändas.