Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statsskicket i Sverige ändras i strid mot lagen

I oktober tar riksdagen det andra och sista beslutet vid ändringen av Sveriges grundlag.

Det innebär bland annat att man i denna skriver in att vi är medlemmar i EU. Vill vi då gå ur kan vi inte göra detta omedelbart utan då måste grundlagen först ändras igen.

Det första beslutet togs i juni. Inget av partierna har med ett ord nämnt denna, för folket och landet, viktiga förändring.

I och med detta ändras statsskicket i Sverige vilket strider mot grundlagen och som politikerna också vid inträdet i EU sa inte skulle ske.

Vid två andra tillfällen 1998 och 2002 har man ändrat grundlagen i strid mot vad som står i lagen. När man nu ser den enorma fokuseringen på Sverigedemokraterna och demonstrationerna mot dessa kan man inte låta bli att förvåna sig. Kanske inte för kritiken mot SD men väl blindheten vad gäller bevarandet av vår demokrati.

Sett i förhållande till vad en inskränkning av demokratin innebär och vilken skada SD kan åstadkomma är avvecklingen av demokratin avsevärt mycket allvarligare.

Men denna mycket allvarligare fara varnar eller kritiserar varken politikerna eller medborgare för.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel