Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statsministerns svar till skoltrött elvaåring

En elvaårig flicka i Östersunds kommun är så less på skolan att hon skrivit ett brev till statsminister Fredrik Reinfeldt om att få slippa.

Nu har han svarat.

Annons

I mitten av mars fick statsminister Fredrik Reinfeldt ett brev från en skoltrött flicka i Östersund: ”Jag är lite ledsen nu. Jag är sur ibland. Jag vill inte gå på skolan. Kan du bestämma att jag inte behöver gå till skolan? Hej då!”.

Mamman skriver i samma brev att hon önskar att Reinfeldt skickar ett svar så att hon slipper allt ”tjat” med en liten smiley som avslutningsknorr.

Två veckor efter brevet ramlade det ner ett brev hemma hos skolflickan från regeringskansliet med avsändare statsministern:

”Skolan finns till för att alla barn ska få en möjlighet att lära sig saker i olika ämnen. I skolan får man också kompisar. Därför är det tråkigt att höra att du inte tycker om att gå i skolan”.

Statsministern vidareutvecklar sitt svar med att det finns en lag om att alla barn måste gå i skolan och att han förstår att alla dagar inte är roliga. ”Men tänk så tråkiga alla dagar skulle vara om vi inte hade någon möjlighet att gå till skolan och lära sig nya saker”.

Fredrik Reinfeldt tycker att den elvaåriga flickan ska vända sig till både skolkompisar och lärare om hon tycker att saker och ting ska förbättras.

Och avslutar brevet med:

”Jag hoppas att du har haft en bra dag i skolan i dag och att du längtar efter att gå dit imorgon igen. Hoppas du får en fin vår”.