Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staten stöttar Sveriges första klangexperimentväg

Härjedalens Kulturcentrum har fått statligt stöd för att utveckla en klangexperimentväg i Lillhärdal. Längs en fem kilometer lång sträcka ska besökarna få uppleva och experimentera med ljud, klang och toner.

Härjedalens Kulturcentrum har utvecklat ett nytt koncept för att uppleva landskapet Härjedalen inte bara visuellt utan även audiellt.

– Vi har ansökt om stöd från Kulturbryggan för att kunna utveckla projektet under första halvan av 2014, berättar Andreas Hoffmann.

Längs klangexperimentvägen ska tio stationer finnas där besökaren ska uppleva olika varianter av klangupplevelser genom slag, sträng, vind, hålighet och röst med mera.

– Stationerna ska vara interaktiva så att man gör klangen själv. Besökaren samlar erfarenhet och drar nytta av denna vid de följande stationerna, förklarar Hoffmann som anser att alla åldersgrupper, oavsett kulturell bakgrund, kommer att ha glädje av klangexperimentvägen som ska vara öppen året runt och vara väderleksbeständig.

Den totala kostnaden för projektet är beräknad till 700 000 kronor.