Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startar eget i Ytterhogdal

Kristian Trygg och Sara Andersson satsar på eget företagande när de tar över Frendobutiken i Ytterhogdal.
– Det ska bli spännande att komma hem, säger Trygg som är uppvuxen i byn.

När Sara Andersson blev uppsagd började hon och sambon Kristian Trygg att leta alternativ.

– Stiga skulle flytta sin verksamhet från Tranås till Italien så Sara, som jobbade som montör, blev arbetslös. När vi fick höra att Frendobutiken i Ytterhogdal var till salu så funderade vi fram och tillbaka flera gånger men det känns som att vi har tagit ett bra beslut, säger Kristian Trygg. Kristian som är lagerchef på Euroform tog tjänstledigt och flyttlasset gick till Härjedalen.

– Kristian är ju härifrån och jag kommer också från en liten ort så det kommer säkert att bli bra, säger Sara Andersson.

Paret har två unga barn och de kände att det var rätt tid att flytta innan de börjat skolan.

– Livet är ju lite lugnare också här uppe, säger Kristian.

När det gäller den butik och verkstad som paret tagit över så är målsättningen att driva den i stort sett på samma sätt som tidigare ägaren Ronny Strand. Lite större satsning på snabbmatsverksamheten räknar Kristian Trygg med.

– Förutom att vi två kommer att jobba här så ska vi ha en anställd och några timvikarier. Sara kommer att sköta butiken och jag ska försöka få fart på verkstaden och laga allt som har en motor där, säger Kristian Trygg.