Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark testkörning av Alx inför TTA-debuten

Alexander Danielsson gjorde en ovande testkörning inför helgens TTA-debut på Anderstorp.

– Jag tror att han kommer att kvala i topp-5, säger Tobias Johansson.

Annons

Egentligen är det testförbud för alla förare fram till det första kvalet avgörs under fredagen, men reglerna har en passus.

Nya förare får chansen till en extra testdag, vilket alltså öppnade för både Alx Danielsson och hans teamkompis Markus Nordenström, som också premiärkör under fredagen.

– Både Alx och Markus skötte sig bra. Alx gjorde såpass bra tider att jag tror han kommer att kvala topp-fem. Markus gjorde också ett bra test och var konsekvent i sin körning, säger Tobias Johansson, teamchef för Brovallen Design.

Den förre östersundaren var nöjd efter testet.

– Det gick bättre och bättre för varje pass. Bilen har bra bromsar och aerodynamiken fungerar bra. Bilen är väldigt utmanande och det krävs att man kör den hårt, säger han till TTA:s officiella hemsida.

Trots att det handlar om två nybörjare i serien, väljer Tobias Johansson att skruva upp förväntningarna inför den andra deltävlingen.

– Jag tycker vi kan höja ribban och det vore fint att plocka hem årets första pokal, säger han.

Under fredagen är det officiell testkörning i två omgångar. Då är det tänkt att Danielsson och Nordenström ska börja finjustera inställningarna på bilen. Tävlingen avgörs på fredag eftermiddag.