Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark seger för Östersund U i toppmatchen mot Järpen

Det var två topplag som möttes i division 4 Jämtland/Härjedalen herr i fotboll på torsdagen. Och det slutade med seger för bortalaget Östersund U, som besegrade Järpen med 3–1 (2–1).

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Järpen ligger kvar på andra plats i tabellen, och Östersund U på tredje plats.

– Ja, vad ska man säga? Första halvlek har vi fullständigt men IFK lyckas göra två mål på två anfall i princip. Vi lyckas bra med press och återerövring av bollen som vi pratat om innan matchen och vi har flertalet lägen att göra mål. I andra halvlek sjunker vi lite djupare men fortsätter att äga spelet, jag brukar sällan prata om orättvisa resultat men jag tror alla som såg matchen kan intyga att vi var det klart bättre laget. Vi tappar en del positioner defensivt som IFK kan utnyttja. Nu är det ju målen som räknas och vi laddar om inför kommande match mot Tandsbyn hemma som är uppskjuten sedan vårsäsongen, tyckte Järpens tränare Petter Magnusson, efter matchen.

Därmed tog Järpens svit med sju raka segrar slut.

Målgörare för Järpen var Jorge Christian Chirinos Perez, medan Yusuph Soka Abasi Asedi gjorde två mål för Östersund U. Ett av Östersund U:s mål var ett självmål.

Järpen tar sig an Tandsbyn i nästa match hemma tisdag 3 september 20.00. Östersund U möter Ope 2 hemma fredag 6 september 19.15.