Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark avslutning i Marocko för Nerpin

Frösötjejen Therese Nerpin avslutade tourskolan i Marocko med att vara tredje bästa spelare.

– Jag känner att jag hör hemma på den här nivån, säger hon.

Den fyra dagar långa tävlingen i Rabat ingick i Access Series och var kval till Europatouren. 41 spelare fanns anmälda, däribland två svenskor.

Therese Nerpin slutade på 27:e plats, 21 slag bakom segrande Leigh Whittaker, Tyskland och fem slag från fortsatt kvalspel.

– Det känns förvånansvärt bra ändå. Det gl'djer mig att jag inte är så långt ifrån.

Insatsen var flera snäpp bättre än vid debuten på Kreta, där Nerpin tog en 60:e plats.

Whittakers resultat var 76, 74, 75, 75.

Nerpin hade 84, 80, 82, 75.

Den sista dagens spel var det största glädjeämnet. Där var svenskan faktiskt trea totalt av alla 41 spelare.

– Jag är nöjd med hela veckan. Trots en knackig start avslutade jag tävlingen med en bra sista runda. Man kunde ha trott att det skulle vara jobbigt att åka ut med så få slag, men jag tar det hela positivt och känner att jag hör hemma på denna nivå.

Syftet med att testa sina krafter på Access Series har hela tiden varit att få en inblick i vad som krävs på den näst högsta Europanivån.

– Hela det här året har varit en enda stor förvandling. Jag började i våras på Skandia Tour riks på Skaftö och avslutar på Europatourkvalet i Marocko. Det har varit en fantastisk resa och säsong, jag är väldigt väldigt nöjd.

– Jag har fått så fantastiskt mycket nya erfarenheter, lärt mig så mycket nytt under hela året och jag ser redan fram emot att kicka igång nästa säsong redan i januari. 

Tankarna går redan till nästa års kvalspel till Europatouren. Nerpin kommer att fortsätta satsningen tillsammans med tränaren Geoff Loughrey

Fotnot: Kvalspelet till Europatouren har totalt samlat 300 spelare. Tävlingarna hålls i Grekland och Marocko.