Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark avslutning av ÖIK

ÖIK avslutade grundserien med den andra raka 7–3-segern, nu mot Örnsköldsvik.

– Vi gjorde en jättebra förstaperiod. Sedan spelade vi egenligen bara av machen, säger Markus Åkerblom.

Segern innebär att ÖIK landar på 80 poäng efter 23 segrar och 8 oavgjorda på 44 matcher. Det är en stark vändning på en säsong som började riktigt uselt.

– Skönt att kunna avsluta så här och ta en klar fjärdeplats. Vi har ett harmoniskt lag och det känns jättepositivt, säger ÖIK-tränaren.

3–0 efter första perioden var en fin fortsättning på den starka avslutningen mot Brunflo. Sedan minskade motivationen förståeligt nog.

Markus Åkerblom var nöjd med mycket, inte minst att hans forwards börjar att hitta målet.

– Jätteviktigt att det också är "rätt" sorts spelare som börjar att komma i gång. Till exempel Daniel Magnusson och Kristoffer Backman.

Nye backen Erik Rosén från Skövde debuterade och gjorde det på ett bra sätt.

– Jag är jättenöjd. Han spelade rejält och med ett bra förstapass. Erik är precis den spelare vi behöver.

Nu väntar tre dagars vila innan play off-spelet börjar. Bortamatch på onsdag mot Teg, sedan hemmamöte mot samma lag på lördag. Eventuell tredje match spelas i Östersund på söndag.

Hur ser du på Teg?

– Det har varit täta matcher i år, men vi har ett litet plus. Om vi kommer upp i rätt standard ska vi kunna vinna det här.

Åkerblom vet att det krävs en speciell sorts anfallshockey för att betvinga Umeålaget. Tegs fokus är att hålla ihop laget och spela kompakt.

– De är ett tätt spelande lag som inte bjuder på så mycket. Det är svårt att skap något mot dem. Dessutom har de ett hyfsat power play, med flera spelare som lirat med Björklöven.