Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängda dörrar stressar poliser

Poliser i Östersund är missnöjda med både radioutrustning och dörröppningsfunktioner. Problemen rapporteras i två olika tillbudsrapporter.

Annons

En patrull har anmält att radioutrustningen inte fungerar som den ska. I tillbudsrapporten skriver de att radiomottagningen varit så dålig att en patrull inte uppfattade att den andra patrullen i tjänst åkte på uppdrag. "Det är fullständigt oacceptabelt att man inte har kontroll över var den andra patrullen håller hus om det faktiskt händer något", skriver poliserna.

Personalen vid länskommunikationscentralen - LKC upplever att dörröppning har blivit ett stressmoment sedan länskommunikationscentralen flyttade till Certus. Den begränsade tillgången till LKC har inneburit en ökad stressbelastning för de anställda enligt rapporten. Vid ett tillfälle ska städpersonal, enligt rapporten ha blivit instängda mellan två dörrar i fem minuter sedan blev städpersonalen utelåsta när de ville komma ut från fikarummet.

De som arbetar på LKC vill dels att behörighetskraven till länskommunikationscentralen ses över så att fler själva kan ta sig in utan att behöva dörröppning av dem som arbetar på LKC samt att ytterligare en manöverpanel för att öppna dörrar installeras.

Att ständigt behöva öppna dörrar har blivit ett stressmoment för poliserna vid länskommunikationscentralen i Östersund. I en anmälan efterlyses en ny manöverpanel eller att fler får egen behörighet att passera.