Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stäng plånboken och spara på miljön

Köp mindre - lev mer. Ja det är budskapet för att få oss att överkonsumera mindre just i dag. I stället ska du ägna dagen åt familj och vänner och därmed spara på miljön.

Det är lördag, en dag då många av oss är lediga och vi har också nyligen fått lön. Pengar och ledighet, två orsaker eller tillfälligheter till att öppna plånböckerna. Men det är just det här beteendet som organisationen En köpfri dag vill ändra på.

En köpfri dag firas just i dag i många länder. Dagen är en kampanjdag för att väcka och öka engagemanget för att få bort överkonsumtionen.

– Bi upplever att stödet och förståelsen för minskad konsumtion har ökat kraftigt de senaste åren, säger Annika Hirvonen, talesperson för En köpfri dag i Sverige.

Organisationen menar att genom en köpfri dag kan vi klara miljömålen, förre pressas också att skuldsätta sig och vi får mer tid till familj och vänner.

– Rik är inte den som har mycket utan den som saknar lite, säger Annika Hirvonen, i ett pressmeddelande.