Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stäng minkfarmerna

I Sverige dödas varje år en miljon minkar för sin päls skull. Enligt djurskyddslagen ska djuren ha rätt till ett naturligt beteende, men det är uppenbart att denna lag inte efterföljs. Minken, som är ett rovdjur, skulle i sådana fall få simma och jaga, men några sådana möjligheterna finns inte i de små burarna. Minken är inte ett flockdjur, men stängs ändå in med andra minkar i burar som står tätt inpå varandra i långa rader. När de sedan ska dödas flyttas de till en låda som fylls med koldioxid, en död som kan liknas vid drunkning.

8 av 10 svenskar vill avveckla industrin.

Allt är inte elände. Trenden i Europa är tydlig; fler och fler länder avvecklar pälsdjursfarmning till förmån för ett starkt djurskydd. Det är dags för politikerna att lyssna på den svenska opinionen. Djurens Rätt kräver att riksdag och regering följer andra länder och tar ansvar för minkarnas situation genom att besluta om en avveckling.

Låt riksdagsvalet 2014 vara den historiska punkt då vi förbjuder minkfarmningen i Sverige. För gott.

Gabriella Franzén, Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel