Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stan skräpas ner

När snön smält bort kommer allt skräp fram. Att det blivit enormt skräpigt är mycket beklämmande och en skam för alla. Vad tänker vi som aldrig skräpar ner om detta? Vad tänker turister och andra som tillfälligt besöker vår stad, vår ”miljöstad”? Ja, inte är det vackra tankar, det är jag helt övertygad om.

Kommunen ödslar dagligen tid och massor av pengar för att hålla rent. Men lika fort skräpas det ner igen. Det måste kännas förtvivlat meningslöst att göra rent då dessa marodörer genast smutsar ner! Men städarna vet att om de inte försöker hålla rent skadas naturen och djurlivet och det ser mycket fult ut.

Vilka är då dessa kriminella miljöförstörare? Jo, de flesta är vanligt folk, rökare (fimpar, snusbussar och tomma cigarrettpaket), godisätare, korv- och hamburgerätare.

Många skyller alla fimpar på avsaknaden av askkoppar och papperskorgar. Ett dåligt argument tycker jag. Alla kan ta med sig skräpet hem, kläderna har fickor och man har även kassar och väskor med sig. Inte en fimp eller ett kolapapper behöver kastas på marken! Böter eller fängelse borde bli straffet för den som skräpar ner.

Låt oss alla bli miljövänner!

Medfödd miljövän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel