Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stan behöver en ny sopstation

Återvinningscentralen i Odenskog kan inte växa mer.

– Vi skulle behöva söka oss till en ny plats, säger renhållningschefen i Östersund, Ola Skarin.

Östersunds kommun fick ett medborgarförslag: "Fler återvinningscentraler eller utbyggd ÅVC i Odenskog". Förlagsställaren som är från Eriksbergsområdet anser att återvinningscentralen helt enkelt är för underdimensionerad och han sätter fingret på något som renhållningschefen i kommunen, Ola Skarin, redan funderar på:

"Förslaget om fler återvinningscentraler eller utbyggnad av ÅVC i Odenskog är värt att beakta och bör prioriteras i kommande avfallsplansarbete", skriver han i en kommentar till politikerna.

– Vi skulle behöva söka oss till en ny plats. Det är min personliga uppfattning, säger han till LT.

Problemet är att Odenskogsanläggningen har byggts ut i etapper och nu är det helt enkelt stopp.

– Det som är trend nu är att man inrättar mindre men fler sådan här platser. Man ökar på antalet men gör dem inte så jättestora.

Är det en väg som Östersund kan kunna gå?

– Det är svår fråga. Det beror på var man har tillgång till mark. Det är ju så att man vill ha sådana här anläggningar nära där man bor, men inte som granne.

Östersunds kommun jobbar med en avfallsutredning, en utredning som egentligen skulle vara klar nu i höst, men den är framskjuten.

– Det arbetet ska komma i gång nästa år. Det är min förhoppning i alla fall.

Om

När ska man helst tömma sina sopor i Odenskog? När är det bäst?

– Jag var och hälsade på gubbarna klockan nio på tisdagen och då var det rätt tomt. Men förmiddagar på vardagar är bra att komma, utom på måndag morgon för då tömmer alla sina släpvagnar.