Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningen på topp när ny hiphopklubb invigdes

/
  • Johan “Sober” Allander bjöd på både nytt och gammalt material, här tillsammans med den lokala producenttalangen Jonas “Jay Paul” Paulsson som ackompanjerade med beatbox.   Foto: Joakim Rolandsson

I fredags hade en ny hiphopklubb premiär i Storsjöteaterns källare. Initiativtagare till denna klubb var rapparen Kuda, som tillsammans med några andra lokala artister från projektet Storsjöoljudet uppträdde inför en liten, men kärleksfull publik.

Annons

Det märks att hiphopprojektet Storsjöoljudet har gjort någonting för stadens musikscen, redan nu innan skivsläppet. På scenen i fredags bjöds det på improvisationer, överraskningar och mycket skratt. Hiphopklyschor som taskig attityd och hat mot konkurrenter verkade inte finnas i tankarna hos någon. Trots ljudstrul och andra mindre oplanerade svårigheter så låg alltid stämningen i topp i den glesa lokalen.

– Jag har inte annonserat så mycket för i kväll, jag har mer kört på mouth-to-mouth annonsering för det här. Det är mer old school, och folk som verkligen älskar hiphop hittar hit utan affischer, berättade arrangören Kuda.

Kvällen nådde sin topp när etablerade och rutinerade rapparen Sober ställde sig på scenen. Förutom sina mest välkända alster, som förra årets hit “Alla gillar brudar”, spelade Johan “Sober” Allander några aldrig tidigare hörda verser med seriösa teman som hänförde publiken och tystade till och med de allra mest ölstinna brölen.

Hiphopklubben Breaking Bread ska försöka hållas igång en gång i månaden, och fortsätta framhäva lokala oetablerade talanger.

Joakim Rolandsson

Mer läsning

Annons