Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningen på topp när Café Ringo hade premiär

/
  • Simon Festin, Julia Löfvenberg, Max Bromée och Mårten Nilsson är några av fikagästerna som myser i fåtöljerna och lyssnar på musik. Mårten känner de som jobbar och ger dem beröm för ett välorganiserat kafé. ”Det här kan säkert bli ett populärt ställe i fortsättningen också, särskilt för dem som är precis under arton”, säger han. De har suttit här ganska länge och ska snart dra vidare hemåt för att se klart en film de började se på innan de gick hit. ”Men vi lär komma hit fler gånger”, säger Max.
  • I ett rum längre in sitter Andreas Jonsson och Anton Fladvad och spelar tv-spel. De har bara varit här ett litet tag men är redan väldigt positiva. ”Det här är perfekt, jag är så krogless”, säger Andreas.
  • Mathias Christensen och Alexander Strid är två av de sex arrangörerna som dragit igång Café Ringo och de är mer än nöjda över premiärkvällen hittills. ”Vi befinner oss i stormens öga. Toscakakan är redan slut och det har strömmat in folk sedan öppningen. Snart börjar livemusiken så det är nog som mest folk nu. Det här är underbart”, säger Mathias. Kollegan Alexander berättar att de fått ställa ut extrabord och stolar under kvällen och att det är lite stressigt bakom disken just nu. Innan premiäröppningen bakade de kakor till klockan fyra på natten och som de ser ut nu verkar det som om de kommer bli sena torsdagsnätter för dem även framöver, de kommer nämligen hålla Café Ringo öppet varje fredag och lördag kväll under våren.
  • Robin Nordström, Zara Helmersson och Olle Nesterud är tre glada besökare. De var på Goa innan för att ta en kaffe, men alla kom inte in så de gick vidare till Café Ringo för att fika här i stället. ”Jäkligt trevligt. Vi har varit här i en timme nu och blir nog tag ett tag till, fikat är ju nästan för billigt dessutom”, säger Olle och får medhåll av de andra. De tror att de behövs en sådan här mötesplats för ungdomar och själva kommer de säkert komma hit ofta. ”Keep up the good work” hälsar de till arrangörerna.
  • Eddie Nilsson har varit här sedan det öppnade, fikat, snackat och spelat kort. Han gick hit med några kompisar och har träffat fler han känner under kvällen. ”Det är bra att det finns någonstans att vara, det blir att man bara är hemma annars. Dessutom är det trevligare än krogen”, säger han.
  • Viktor och Kristoffer Olofsson stod för den akustiska livemusiken under kvällen och var nöjda efter spelningen. ”Det är kul att spela på ett sådant här ställe. När publiken inte har några krav på att lyssna har man inte heller några krav på att ge någon stor show, det blir bara trevligt”, säger Viktor, som tror att Café Ringo-konceptet kan växa. Det finns alltid ett behov av mötesplatser menar han.

I fredags var det grand opening för Café Ringo, ett nattöppet kafé för ungdomar på Tingshuset.

Annons

Succén var total och det var knappt man tog sig fram mellan extrabord och stolar. Fikahäng, livemusik och spel sysselsatte de som slagit sig ner i kaféet. När LT var på plats för att vimla hade premiärkvällen varit igång i ett par timmar och stämningen var på topp.

Mer läsning

Annons