Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämmer staten på 17 miljoner

Företagaren Olle Ohlsson från Åsarna fortsätter kämpa för sin sak.

Nu stämmer han staten på 17 miljoner för den ekonomiska förlust han anser myndigheterna orsakat.

Annons

Det var i slutet av 1980-talet som Olle Ohlsson inledde sin satsning Åsarna Wärdshus längst med dåvarande riksväg 45. Men affärerna gick inte som Ohlsson tänkt sig och 1994 gick bolaget i konkurs.

Olle Ohlsson har hela tiden hävdat att det var länsstyrelsens sätt att hantera bidrag till andra företag i kommunen som orsakade konkursen. Bidragsutbetalningar till bland annat Åsarna ski center och Hotell Sydjemten i Svenstavik innebar snedvänd konkurrens och överetablering i området, anser Ohlsson.

Han har också anklagat Bergs kommun för att motarbeta honom genom att förhala bland annat bygglovsansökningar.

De inblandade myndigheterna har hela tiden motsatt sig delaktighet i konkursen. Men för några år sedan bad Bergs kommun Olle Ohlsson offentligt om ursäkt.

I slutet av 90-talet blev Olle Ohlssons kamp mot myndigheterna rikskänd när han satte upp skylten ”Stängt på grund av myndigheters beteende” i Åsarna. I åtta år satt skylten uppe innan den på kommunens begäran plockades ner.

Nu stämmer Olle Ohlsson staten. I sin stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt yrkar han på 17 miljoner kronor inklusive ränta. Skadeståndet motsvarar enligt stämningen värdet av förlorad inkomst med tillägg för förlusten vid försäljningen av Åsarna Wärdshus.