Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställde in prisutdelning efter protester

Team Walles MK, som arrangerade back-SM för skoter i Hamra i fredags, ställde in tävlingens prisutdelning.
I ett öppet brev så tar nu Urban Backman upp den "fruktansvärda" attityd som han tycker finns bland en del skoteråkare som tävlar i backe.

Brevet publicerades på sajten skotercross.se under lördagen och har redan fått stor spridning och många kommentarer, övervägande positiva, bland annat på Facebook.

– Det finns förare som har en jättedålig attityd. De kan inte göra upp på banan, utan ska göra det efter i stället, genom att lämna in protester. Det förekommer också mycket skitsnack och gnäll om skotrar som skulle vara trimmade i klasser där de inte får vara det, säger Urban Backman.

Efter fredagens tävling, som kördes i samband med skoterhelgen i Hamra, ville arrangörsklubben ha prisutdelning vid fyratiden på eftermiddagen när det fortfarande var publik kvar i området. Men på grund av alla protester drog det ut på tiden och resultaten var inte klara förrän vid halvåtta på kvällen. Då togs beslutet att ställa in.

– Det är klart att folk blev ledsna, de vill ju stå där och ta emot sina priser. De allra flesta sköter sig och det drabbar ju de oskyldiga men vi gjorde det som en markering, för att få till en attitydförbättring hos en del förare.

Urban Backman menar att det finns förare och föräldrar som inte accepterar beslut som tas av tävlingsledare och funktionärer. Och det är just i samband med backtävlingar som det blir problem.

– Det är en proffsigare inställning hos de som kör skotercross. Jag tror att det handlar om att en del förare inte har någon idrottsbakgrund. De är inte vana att man ibland måste acceptera ett domarbeslut.

Men fanns det någon grund för protesterna?

– Inte en enda av dem gick igenom, säger Urban Backman.

Det öppna brevet avslutar han på följande sätt "Det är dags att sluta gnälla på ”isiga banor”, ”idiotfunktionärer”, ”världens sämsta pistmaskinförare” mm, mm. utan det är dags att hålla käften och göra det som dom flesta av er kan: KÖRA SKOTER".

Vinnarna får nu sina priser på posten i stället.