Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställ någon till svars

Vi kommer att begära en fullständig redovisning av affären där vi sedermera kommer ut med en redovisning till skattebetalarna.

Lennart Oscarsson uttalade sig i media att försäljningen av Backe Sjukhus var den bästa affär han någonsin gjort, men nu verkar det som om förlustaffären för Strömsunds kommuns skattebetalare är i slutfasen och en konkurs väntar om hörnet.

Också i detta fall är det endast Rättvis Demokrati och delar av pressen som hela tiden varit kritiska till försäljningen av sjukhuset.

Vi kommer att begära en fullständig redovisning av affären där vi sedermera kommer ut med en redovisning till skattebetalarna.

Frågan är, varför kommunledningen har lagt locket på sedan i oktober när man enligt uppgift känt till läget. Ingen i Kommunstyrelsen utom arbetsutskottet har blivit informerade. Det är på detta sätt S bedriver politik i kommunen. Det ges utrymme för egna reflektioner.

En konkurs kommer i allra högsta grad att drabba kommunen eftersom vi har ansvar för de äldre som bor på sjukhuset. Det är på tiden att Lennart Oscarsson ställs till svars för denna affär, och många andra, där han drivit igenom sin egen vilja. Därför kommer vi att begära hans avgång från alla uppdrag. Han kan säkert hitta en bra fritidssysselsättning som pensionär, förslagsvis boule, eftersom han är van att låta kulorna rulla.

Den rättvise demokraten Göran Edman kräver ansvar för Backe sjukhus.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel