Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal tre bilar och körde genom länet

De körde i diket i Västernorrland. Sedan körde de med stulna bilar genom Jämtland.

Fyra män i 25-årsåldern var av oklar anledning på väg mot Risbäck i Västernorrlands län. Samtliga är hemmahörande i södra Sverige. Plötsligt skedde en trafikolycka när bilföraren somnade vi ratten och styrde ner dem i diket.

De fyra männen började gå i samma riktning som de kommit från och fann en bil vid en fastighet där nyckeln satt i. Deras lycka var ett faktum och de hoppade in för att köra hemåt. I samband med detta hittade de ännu en bil och bestämde sig för att dela upp gruppen. När bensinen efter 13 mils körande började ta slut i den första bilen såg de till att hitta en ny bil i Strömsundstrakten. Med den bilen åkte de slutligen i samlad trupp hela vägen ner till Stockholmstrakten där de stoppades av polis.

Vittnesmål och bevis från de stulna bilarna gör att alla döms för tillgrepp av fortskaffningsmedel, med andra ord bilstöld.