Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan Eklund: Anna Carin klar för världscupstarten

/

- Jag kommer att nominera Anna Carin Olofsson till världscupsstarten i Östersund och till de övriga världscuptävlingarna i vinter.
Det säger förbundskapten Staffan Eklund till LT.

Annons
Skidskyttelandslaget befinner sig för närvarande på träningsläger i Muonio i Finland. I dag tisdag kommer man att köra ett testlopp inför hemfärden som sker på onsdag den här veckan.
- När det gäller ACO ser hon faktiskt jättebra ut. Mycket bättre än jag hade förväntat mig. Därför kommer jag att nominera henne till världscupen i Östersund och till övriga världscuptävlingar i vinter, säger Staffan Eklund.
- Men som jag tidigare sagt ska man inte ha alltför stora förväntningar på henne i vinter eftersom hon bland annat fortfarande ammar Liam.
- Det är en långsiktig satsning vi gör med Anna Carin, att hon förhoppningsvis ska vara i toppform vid OS i Vancouver 2010. Ungefär samma form som hon var vid OS i Turin 2006 då hon tog både guld och silver. När det gäller åkningen hänger hon mycket bra med de andra tjejerna och jag är full av beundran för henne. Jätteimponerad helt enkelt.
Staffan Eklund säger vidare att han äntligen ser ett damlag som kan ge Sverige pallplatser i vinterns världscup.
- Anna-Maria Nilsson har gått mycket framåt till den här säsongen och ungdomarna Jenny Jonsson och Elisabeth Högberg tar för sig mer och mer.
- På herrsidan visar Carl-Johan Bergman allt bättre skjutform liksom även Mathias Nilsson. Björn Ferry ser lika stabil ut som vanligt och Jörgen Brink, David Ekholm och Magnus Jonsson utvecklas i rätt riktning.
Staffan Eklund säger att 34-årige Jörgen Brink fortfarande har en mycket hög åkkapacitet och han går helt klart framåt i skjutmomentet.
Inför världscupsstarten blir det samling i Östersund för skidskyttelandslaget den 26 november för fotografering, presskonferenser med mera. Avslutningsvis säger Eklund att det är massor av skidåkare och skidskyttar som ligger och hårdtränar i Muonio. Tyska skidskyttelandslaget dök upp där i går måndag.
J När det gäller ACO ser hon faktiskt jättebra ut. Mycket bättre än jag hade förväntat mig. Därför kommer jag att nominera henne till världscupen i Östersund och till övriga världscup- tävlingar i vinter.
Staffan Eklund , förbundskapten skidskyttelandslaget

Mer läsning

Annons