Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadslagen dominerade ungdoms-DM

I helgen var det då dags för finalerna i årets upplaga av ungdoms-DM. Resultatet var tydligt. Stadslagen dominerar för närvarande då Ope tog hem fyra av de sex finalerna medan IFK Östersund tog hem de resterande två.

Det bäddades för ett fint arrangemang på Lövsta, Frösön, under lördagen. Fint väder med tolv fotbollssugna lag som bjöd på underhållande fotboll.

Ope bara fortsätter och fortsätter med sin fina damverksamhet och tog hem F13, F14 respektive F16, medan deras P13-lag även tog hem deras final.

I P14 respektive P16-finalerna var det IFK Östersund som stod som vinnare. I P14-finalen skrevs slutsiffrorna till hela 11–2 där de mötte Frösön.

– Det var ju laget som tog hem hela Storsjöcupen så de är ju ett erkänt bra lag, säger Anna-Karin Broström från tävlingskommittén på J/H:s fotbollförbund.

I P16-finalen var det betydligt jämnare där IFK Östersund mötte Östersunds FK. En match som svängde rejält och som till slut slutade 4–3 i IFK:s favör, trots underläge tidigt i matchen.

I och med segern kommer IFK att nästa säsong delta i division 1 för U17-lag, före detta pojkallsvenskan.

Ungdoms-DM lockar dock för närvarande inte så många deltagande lag.

– Det är lite tråkigt att det inte är så många deltagande lag, det är något vi hoppas blir bättre. Just nu är majoriteten av de deltagande lagen härifrån stan med omnejd. Vi vill locka fler lag att vara med, säger Anna-Karin Broström.

Ope får i och med sina segrar i F13 och P13 delta i Mästarcupen respektive Sverigecupen samtidigt som Opes F16 lag nu får delta i SM-slutspelet.

Ungdoms-DM, fotboll, resultat:

F13: Ås–Ope 0–2 efter straffar

P13: Ope–Frösön 5–3 efter förlängning (3–3 full tid)

F14: Ope–Brunflo 4–0

P14: IFK Östersund–Frösön 11–2

F16: Ope–Frösön 4–0

P16: Östersunds FK–IFK Östersund 3–4