Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SRF Strömsund

Synskadades Förening, SRF Strömsund hade årsmöte på Folkets hus, Strömsund, den 20 mars.

Efter att föreningens ordförande Marianne Huttunen hälsat välkommen och öppnat mötet överlämnade hon ordet till Roger Eriksson, Strömsunds kommun. Han är ansvarig för kommunens fastigheter, och fick redogöra för hur långt man kommit i tillgängligheten i allmänna lokaler och vad som återstår. Enligt ett beslut från 2003 ska alla publika lokaler dit allmänheten har tillträde, vara anpassade och tillgängliga vid 2010 års utgång, för alla grupper av människor. Mycket är gjort men det återstår säkert en hel del.

Parentation hölls – ett ljus tändes, en vers lästes och fem under 2009 avlidna medlemmar hedrades med en tyst minut.

SRF-distriktets ordförande Karl-Axel Ledung valdes till mötesordförande. Han informerade om att distriktet under året besökt samtliga kommuners handikappråd för att undersöka hur man har det med syn- och hörselombud samt heminstruktörer. Även tillgängligheten har diskuterats.

Distriktet har haft en träff med inbjudna landstingspolitiker i februari och ska träffa länets riksdagspolitiker den 3 maj.

Marianne informerade om att det blir en marsch för tillgänglighet med deltagande av, helst alla, handikapporganisationer. Den blir den 29 maj. Hon berättade även om att Vita käppens dag den 15 oktober ska bli en ständigt återkommande aktivitetsdag.

Anki Krånglin-Larsson jobbar sedan en tid tillbaka som kanslist på SRF:s och Diabetesföreningens kansli Amaliagatan 2A måndag-fredag 8-12 och nås på telefon 0670-611571.

Två nya medlemmar välkomnades i föreningen.

Till sommaren planeras en augustidag på Jamtli och alla pensionärers och handikappades dag. Ytterligare förslag på ett par dagsaktiviteter diskuterades men inget beslut togs.

Föreningsordförande Marianne avslutade årsmötet med att dela ut blommor och choklad till presidiet och tacka mötesdeltagarna och särskilt de som skänkt vinster till det lotteri som ska säljas efter årsmötet. Därefter inbjöd hon till middag i restaurangen.

Styrelsens sammansättning efter årsmötet: ordförande Marianne Huttunen, vice ordförande Bernt Östlund, sekreterare Alice Björnudd, ledamöter Stefan Jönsson och John Rieslund. Kassör utanför styrelsen Egon Forsberg.

I distriktets styrelse ingår från föreningen Marianne Huttunen och Bernt Östlund.

Till ombud på distriktets års- och höstmöten utsågs Stefan Jönsson, Barbro Lindman och Vera Guldbrandsson och till kontaktombud valdes för Backe - Sylvia Jönsson, Hoting - Barbro Lindman, Frostviken – Bruno Jonasson och för Hammerdal/Strömsund – Marianne Huttunen.