Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprudlande cykling hela veckan i Åre

Sedan i måndags har fler cyklister än vanligt lerat ner sig på Åreskutans sluttningar. Det är Åre bike festival som pågår för fullt.

Cykelfestivalen lockar deltagare från när och fjärran, delar av världseliten finns på plats för att tävla och friåka längs slingriga stigar och hopp.

I downhilltävlingen Åre singeltrack classic som avgjordes på torsdagen stod Robin Wallner som segrare när dammyran och lervällingen skingrats.

Fler och fler lockas av att ta cykelvägen nedför berget. Cyklingen i Åre växer från år till år. I helgen har det förutom tävlingar hållits träningsläger för tjejer som vill lära sig mer om downhillcykling, i regi av kanadensiska freeridestjärnan Darcy Turenne.

Bakom arrangemanget av Åre bike festival står klubben Åre bergscyklister som varit drivande i att utveckla cyklingen på Åreskutan sedan 1999 då mountainbike-VM avgjordes här.