Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spruckna stenar var aprilskämt

April, april, jag kan lura dig vart jag vill. Eller? Många läsare listade ut att artikeln om Stortorgets gula, spruckna stenar var ett aprilskämt.

Och i Gäddede försökte man lura norrmännen över gränsen med billigt lådvin.

Merparten av det omdebatterade torgets gula stenar hade inte klarat vinterns hårda och långvariga kyla. Att byta ut alla de förstörda stenarna skulle kosta fem miljoner.

Det var i torsdagstidningen som miljö- och samhällsnämndens ordförande Göte Murén berättade om det fruktansvärda bakslaget för LT:s utsände Jan Andersson. Men ingenting var sant.

– De flesta förstod att det var ett skämt och tyckte att det var jättebra. Man måste få skämta om allvarliga ting också. Torget har varit i fokus så länge, säger Göte Murén.

– Jag har mötts av många glada skratt och känner mig helnöjd, fortsätter han.

Även i Gäddede var man lite full i fan och lurades i torsdags. Den norska dagstidningen Namdalsavisa publicerade en annons på sin hemsida om att Ica Gränsbua i Gäddede hade utförsäljning av lådvin till halva priset. Men norrmännen visade sig vara ett misstänksamt folkslag.

– Det var visserligen mycket folk, men många hade förstått att det var ett skämt. Norrmännen är inte dummare än svenskarna, men det var en kul grej, säger Gränsbuas ägare Mikael Jönsson.