Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprit bekostar välfärd?

Till samtliga partier i Åre kommun. Styrelsen för LF 6393 Skutan av IOGT-NTO med en reaktion över Jordbruksministerns aktion i samband med ärendet om tillverkning, och försäljning av hemgjord alkohol där eventuell vinst skulle bli ett bra tillskott.

Vissa jordbruksprodukter lär kunna vara möjliga att omsätta till rusdrycker av olika slag och bli tillåtna att förtära hos odlaren utan inblandning av systembolaget.

Alltså: Systembolaget skippas helt, bara tillverkning och förtäringen sker inom bondgårdens väggar.

Det som vi har försökt driva sedan 1921, även det med en hel del problem med drift och förtäring, skulle fyllas på med en öppen agral verksamhet. Det har jordbruksministern avslöjat officiellt.

Till det har han också gjort tillägget att den vinst, som en så öppen verksamhat borde ge, beskattas till gagn för att byskolor ska bli kvar på landsbygden.

Tänk att en regeringsallians minister har fått sådana friheter. Svenska folket har ju fullt upp med att leva inom monopolets gränser - vem tar ansvaret för denna nyordning.

IOGT-NTO distriktet i Jämtlands län reagerar starkt inför detta, hur kommer regeringar att se ut i framtiden, hur mycket alkohol skall enkelt inhandlas för att landsbygden skall få ha hyggliga skolor finansierade med alkoholskatter, och kanske det tom, kommer att ställas krav:

Under helgerna är det de myndigas skyldighet att infinna sig i vissa bondelokaler och konsumera för att deras barn ska slippa ta bussen till de stora tätorternas skolor.

Är det rentav dags för oss att ifrågasätta vissa partiers valprogram på det här området -

Visst, friheten ska finnas - men måste det gå så långt att rusdrycker ska bli den finansiella garantin för våra barns skolgång?

Vi kräver att jordbruksministern får kravet på sig att främst be om ursäkt för sin utsvävning. Och sedan avgår………

LF 6393 SKUTAN av IOGT-NTO

Anne-Marie Nilsson, Ingmar Fredriksson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel