Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Springdale

/

(Hidden Entertainment/Pan Vision)

Ålder: 3+

Format: Wii, Ps2

Genre: Ridspel

Betyg: 1

Annons

I spelbranschen florerar en trist inställning till barnspel och spel riktade till unga tjejer. Den går ut på att man, med minsta motståndets lag, kan trycka ut vilken skit som helst till målgruppen, som (om man tror spelbolagen) inte bryr sig om vare sig bra grafik eller vettiga kontroller.

Svenskutvecklade Springdale är ett typexempel på hur det kan se ut.

Omslaget är snyggt utformat som en valfri ponnyroman från Wahlströms ungdomsböcker. Den tjusigt målade omslagsbilden har tyvärr väldigt lite att göra med grafiken i spelet, som ser ut som Playstation 2-spelet som gud glömde.

Spelet går ut på att utföra diverse imbecilla utmaningar och som belöning för slitet får du pengar som du kan shoppa upp i hästägarens butiker. Flickor gillar ju att konsumera, eller hur? Om inte annat så får de sig en lektion i hur man bränner pengar i det här spelet.

Att Wii-versionen drar nytta av de rörelsekänsliga handkontrollerna är en sanning med modifikation. För det mesta handlar det om att vrida Wii-moten i den riktning du vill rida, that’s it.

Jag skulle kunna fortsätta skriva om de horribla kontrollerna när du rör dig till fots eller hur fruktansvärda röstskådespelarna är, men vi skippar det. Det är inte värt utrymmet och trycksvärtan. Vi kan bara konstatera att det här är ett av de sämsta spelen som släppts på mycket länge.

Mer läsning

Annons