Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPRF avd 21 J/H

Adventsresan gick 1 december till Häggenås kyrka. Efter inledningsord sjöngs lovsången Gloria och Laudamus av församlingen. Fortsättningsvis förkunnade prästen Ära åt Gud i höjden och frid på jorden bland människor som han älskar. Textläsning av dagens epistel och evangelium. Vi sjöng ytterligare adventspsalmer och högmässan avslutades med ett körpostludium. Anders Silfverdal körde oss till Sekelskifteshuset i Lit, där vi åt en mycket god jultallrik i trevlig atmosfär. Anders hade tagit med sin gitarr och underhöll oss med sin sång.

10 december samlades vi på Lions lokal på Bangårdsgatan 56. Där drack vi glögg, åt julgröt med skinkstut och drack kaffe med pepparkakor. Dagens gäst var Thelma Olsson-Bylin som berättade om sitt liv inom och utanför kyrkan. Vi sjöng glada julsånger och köpte lotter. Eivor Hagström avslutade julfesten och önskade alla en god jul.

SPRF:s musikcafé 14 januari 2014 hade vi glädjen att välkomna sju ungdomar från Birka folkhögskolas folkmusiklinje. På allra bästa sätt underhöll de med folkmusiklåtar från när och fjärran – det värmde verkligen denna kyliga januaridag.

De berättade att utbildningen är ettårig men man kan fortsätta ytterligare ett år om så önskas. För att komma in på utbildningen måste man få provspelningen godkänd. Under studietiden ges praktiktillfällen, detta var ett av dessa, genom egna spelningar och deltagande i en turnévecka. Eleverna kommer från hela landet.

Eivor Hagström