Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprayade smileys och tejpade hakkors

Ungdomsfesten urartade och lägenheten fick totalrenoveras.
Nu har en av festdeltagarna dömts.

En ungdomsfest urartade i en lägenhet och deltagare på festen spraymålade på väggar och möbler. Fönster förstördes och öl och mat hälldes ut på golvet i lägenheten.

Lägenheten hyrdes av två män för deras söners räkning. Men den aktuella festkvällen hade lägenheten lånats ut till en kille som tillsammans med andra ordnade festen.

Efter festen besiktigade kommunen lägenheten och noterade flera skador. Lägenheten fick tapetseras och målas om till ett värde av 10 800 kronor.

En av festdeltagarna erkände i förhör att det var han som sprayade smileys och tejpade upp hakkors i lägenheten. Men någon bevisning för att han ska ha gjort någon mer skadegörelse i lägenheten fanns inte. Men han döms för skadegörelse med påföljden ungdomstjänst i 20 timmar. Han ska också betala ersättning till de två männen som hyrde lägenheten med 1900 kronor respektive 7400 kronor.