Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprayade katt med pepparspray

Han förvarade katten i en väska och sprayade den sedan med pepparspray. Nu döms den 21 årige mannen för bland annat djurplågeri och vapenbrott.

Totalt döms 21-åringen för djurplågeri, olaga hot, vapenbrott, olovlig körning samt narkotikabrott. Brotten ska ha inträffat vid olika tillfällen.

Djurplågeriet handlar om en fyraårig katt som var fullt frisk och tillhörde hyresväders minderåriga dotter där 21-åringen bodde. Hyresvärden hittade katten uppe i ett träd, den kunde knappt gå och togs till veterinären. Vid röntgen visade det sig att katten hade ett litet hjärta och uttöjda lungor, vilket stämmer med symtomen vid pepparspray, katten hade även en sjuk njure.

"Symtomen till följd av chocken med svaghet och tilltagande ömhet i njurarna måste ha inneburit smärta och varit oerhört psykiskt jobbigt för katten", konstaterar veterinären.

Tingsrätten menar att det är ställt utom rimligt tvivel att 21-åringen har begått handlingen. Pepparspray är också olagligt att inneha utan tillstånd och därför döms 21-åringen för vapenbrott.

Utöver dessa brott döms 21-åringen för olovlig körning, framfört en bil utan att haft rätt till det och eftersom det inte var första gången han gjorde något sådant ska han dömas till grov olovlig körning. Olaga hot gjorde 21-åringen sig skyldig till när han hotade en person som försökte stoppa att 21-åringen krossade en ruta på en fastighet samt försökte ta sig in i den. 21-åringen hotade personen med kniv.

21-åringen döms skyddstillsyn och samhällstjänsten i 60 timmar. Händelsen med katten utförde 21-åringen när han var 18 år gammal, och sedan dess gör Frivården bedömningen att hans liv har utvecklats i en positiv riktning. 21-åringen ska också betala ett skadestånd till sin hyresvärd på 5 360 kronor