Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Språket och jobben är nyckeln

Integration handlar om att låta utlandsfödda komma in i Sverige och ta del av vårt samhälle, att kunna arbeta och bo här under samma villkor som vilket svensk som helst.

Under den senaste mandatperioden Socialdemokraterna satt i makten växte utanförskapet i Sverige oerhört mycket. När en socialdemokratisk regeringen tillträdde för tredje gången i rad år 2002 var antalet utanförskapsområden i Sverige 128, när deras mandatperiod var slut år 2006 hade siffran ökat till 156 utanförskapsområden. Siffrorna talar klarspråk – den socialdemokratiska integrationspolitiken har endast ökat utanförskapet!

Folkpartiet har tillsammans med alliansen denna mandatperiod gjort en satsning på 61 miljoner kronor för fortbildning av SFI-lärare. Vi vill genom denna satsning höja kvalitén på Svenska För Invandrare. Om vi ska kunna ge invandrare en riktig chans i Sverige så är språket en av de viktigaste kunskaperna man kan få för att kunna starta ett liv här. Tänk dig själv hur det känns att komma till ett land där du inte kan språket, ett land du flytt till på grund av krig eller andra oroligheter i ditt hemland. Då vill du kunna lära dig språket för att kunna fungera i ditt nya land.

Något annat som är viktigt för att du ska komma in samhället i ditt nya land är jobb. Tänk dig att kliva upp varje morgon utan att känna dig behövd, att sitta i din lägenhet och bli tvingad att leva på bidrag eftersom det land du kommer till inte kan förse dig med ett jobb.

Därför har Folkpartiet tillsammans med alliansen skapat två nya vägar till arbete: nystarts- och instegsjobben. Båda gör det billigare att anställa nyanlända invandrare. Det speciella med just instegsjobben är att du kan kombinera dem med SFI-studier, du kan plugga svenska på deltid och samtidigt jobba.

Jag och Folkpartiet vet att språket och jobben är nyckeln till en lyckad integrationspolitik. Den 19:e september röstar Sverige. För att fortsätta bygga på en redan lyckad integrationspolitik – rösta på Folkpartiet Liberalerna.

 Fattigpensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel