Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprakande Sinatrashow till Östersund

Snart fyller Frank Sinatra 100 år. I höst sätter Andreas Weise, Gunhild Carling och Christer Sjögren upp en glittrig show i hans namn.

Förra året var det 60 år sedan Sinatra gjorde sin mytomspunna Sverigeturné. 2015 är det hundra år sedan han föddes i Hoboken, New Jersey. Just nu befinner sig Andreas Weise i New York för att hämta inspiration inför trions föreställningar som görs i samarbete med Sandviken Big Band.

– Vi har besökt alla möjliga ställen där Sinatra satt sin fot. Allt från hans favoritrestaurang till hans födelsehus på andra sidan floden. Det var en häftig känsla att stå utanför huset som bara var några meter högt, säger Andreas Weise, som själv blev introducerad till Sinatras musik redan som sjuåring.

– Pappa älskar Frank Sinatra. Jag minns så väl när familjen åkte någonstans och pappa spelade hans musik på hög volym i bilen. Min syster skrek sänk och jag skrek höj. I framtiden kommer mina barn lyssna till musiken. Det är en häftig känsla, säger Andreas Weise.

Turnén inleds den 27 november i Halmstad och kommer att pågå under sex veckor. Den 18 december kommer gänget till Sporthallen i Östersund.

– Det blir en Sinatragala, rakt av. En hjärtlig, sprakande show med landets bästa storband och med alla möjliga låtar, duetter och medleyn, säger Andreas Weise och tillägger att Sinatras musik förenar honom, Gunhild Carling och Christer Sjögren.

– Vi tillhör tre olika generationer, men låtarna av Frankie boy är tidlösa och gränsöverskridande.

Biljetterna släpps på torsdag.