Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprakande Burning Ambition

/
  • Burning Ambition är namnet på artistskolan eleverna går i.Kemilektion med galen lärare där allt kan hända.
  • The Grand Finale , ett fartfyllt Famenummer med fantastiska hopp, som ensemblen fick göra två gånger för att publiken skulle bli nöjd.
  • Kemiexperimentet går fel och en elev flyger i luften i en sprakande explosion.Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Orkestern spelar inte bara musik utan gör också egna shownummer.

Måndagskvällens premiär på Burning Ambition, Åre kulturskolas och nycirkusgruppen Winterstreets stora musikalsatsning fick hela Åres Mix Megapol Arena att lyfta.

Annons

Det blev stående ovationer från publiken.

Det syns direkt att det här inte är någon vanlig vårsalongsföreställning. Åre Kulturskolas våravslutningar brukar förvisso hålla hög klass men det är tydligt att här har man tagit det till en högre nivå. Det är ambitiöst och välrepeterat så det ryker.

Av kulturskolans 300 elever har 60 blivit utvalda, under förutsättning att de ställt upp och tränat en gång i veckan under det gångna året.

– Först fick de söka. Sedan har tränat varje onsdag, tre timmar, berättar kulturskolans musikaliska ledare Gunnel Lundholm, som har all anledning att vara stolt över sina elever.

Det som började som ett Fame-koncept har fått extra krydda, inte minst med hjälp av Winterstreet, gruppen med elever från vinterakrobatutbildningen som lagt till sina akrobatiska och eldiga konster.

Tillsammans har ungdomarna jobbat fram musikalen under ledning av regissören Håkan Borgsten. Koreografin i dansnumren har vuxit fram med ledning av kulturskolans dansansvariga Amanda Törnqvist och Lovisa Owén.

I måndags kväll var premiären inför nära fullsatta hus. Den följdes av två föreställningar till under gårdagen.

Handlingen i korthet: Vi får följa eleverna på artistskolan Burning Ambition under ett läsår. Lektioner och träning, intriger och små kärleksgnabb, rivalitet och gruff mellan grabbar. Bus på lektioner och eccentriska lärare.

Jullov, följt av hårt arbete inför examensprov och slutligen den stora finalen: examen.

Hatten av för Burning Ambition!

Mer läsning

Annons